PSV ziet hoofd jeugdopleiding Jansen na een jaar vertrekken

15 juni 2018, 11:39   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:43

PSV neemt na één jaar alweer afscheid van hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen. Na een 'uitgebreide evaluatie' van zijn eerste seizoen, is hij tot de conclusie gekomen dat hij toch liever óp het veld staat, in plaats van een sturende rol daarbuiten. "We hebben zijn conclusie geaccepteerd en zijn inmiddels bezig met de opvolging", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands. 

Jansen werkte in de jeugd van PSV twee jaar als trainer van Onder 19 en de beloftenploeg, alvorens hij hoofd jeugdopleiding werd. Die functie beviel hem uiteindelijk toch minder goed. "Ondanks dat ik een mooi jaar heb gehad, moet ik toch constateren dat het trainerschap, het dagelijks werken met een groep, dichter bij me staat", legt Jansen uit op de clubsite.

"Uiteindelijk is ontbinding van mijn contract de uitkomst. Ik dank PSV voor vijf prachtige jaren. Ze hebben me hier de kans gegeven om mezelf te ontwikkelen als trainer en beleidsmaker. Ik kijk met een goed gevoel terug", aldus Jansen, die dus niet weer aan het werk gaat als jeugdtrainer. 

De Eindhovenaren zijn druk bezig met de opvolging van Jansen. Dat proces is al in gang gezet, maar zal nog wel even duren. Op 1 augustus hopen ze de nieuwe eindverantwoordelijke te presenteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen