Salah zet Egypte binnen en buiten het veld in vuur en vlam

15 juni 2018, 08:58

Alle ogen zijn vrijdagmiddag gericht op de jarige Mohamed Salah: de sterspeler van Egypte moest na zijn blessure in de Champions League-finale alles op alles zetten om tijdig fit te geraken voor de wedstrijd tegen Suárez. In zijn thuisland heeft alles en iedereen de hoop in zijn handen gelegd. Ook buiten het veld is hij een weldoener.

In Egypte ziet men de spits als een held, iemand die de jeugd hoop geeft in het onrustige land. "Hij doneert veel geld om het leven daar te verbeteren. Ze hadden daar geen school, geen ziekenhuis en ambulances, daar heeft Salah nu voor gezorgd", vertelt de Egyptische acteur Sabri Saad El Hamus tegenover de NOS.

"Er gaan de mooiste verhalen rond over Salah. Sommigen klinken bijna profetisch", vertelt hij. Bijvoorbeeld over het feit dat Salah géén aangifte wilde doen nadat er werd ingebroken bij zijn vader. Saad El Hamus: "'Niet doen', zei zijn zoon. Vervolgens hebben ze de inbrekers achterhaald en zijn ze in gesprek gegaan om hen uiteindelijk te vergeven."

Buiten de lijnen is Egypte dus zeker in de ban van Salah en iedereen in het land hoopt dat hij ze tegen Egypte ook in het veld in vuur en vlam kunnen zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen