Spoorboekje: Van Marwijk en Messi in actie, finale in play-offs

16 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 15 juni 2018, 23:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 16 juni.

Nieuws

Reacties op de WK-duels

Het was vrijdag een drukke WK-dag, met drie duels die voldoende stof tot napraten hebben gegeven. Vandaag zijn de laatste reacties uiteraard bij ons te lezen. 

Specials

Hoe bouwt bondscoach Sampaoli een elftal rondom Messi?

Argentinië vestigt ook dit WK alle hoop op Lionel Messi. Hij moet de Zuid-Amerikanen naar de eerste wereldtitel sinds 1986 leiden. Maar er bestaan veel twijfels over de vice-wereldkampioen, die vanmiddag tegen IJsland aan het WK begint. Hoe formeert bondscoach Jorge Sampaoli zijn team rondom La Pulga?

Verbeek over Australië: "Het wordt een flinke uitdaging voor Bert"

Bert van Marwijk is met Australië de enige Nederlandse bondscoach op het wereldkampioenschap. Dat wat mogelijk zijn laatste klus wordt, is misschien ook wel zijn moeilijkste. Niet alleen omdat zijn voorbereiding op het toernooi heel kort is, ook omdat de aanvulling in de spelersgroep van onderaf al enkele jaren ontbreekt bij de Socceroos. Toch ziet Pim Verbeek, voormalig bondscoach van Australië, voorzichtige kansen in Rusland.

Bronzen erfenis '98 loden last voor gouden Kroatische generatie

Kroatië is een gevaarlijke outsider voor het wereldkampioenschap in Rusland. Met een combinatie van veel individuele kwaliteiten en een hecht collectief, toont de huidige selectie van het Balkanland veel gelijkenissen met de bronzen lichting die twintig jaar geleden furore maakte op het WK in Frankrijk. Is Kroatië daarmee ook een reële kanshebber voor de eindzege? FCUpdate.nl duikt in het verleden.

Wedstrijden

Frankrijk - Australië (12.00 uur)

Na Björn Kuipers is Bert van Marwijk de tweede Nederlander die actief is op het wereldkampioenschap in Rusland. Toch wacht de coach geen eenvoudig karwei: David had een makkie tegen Goliath in vergelijking met de klus die de Nederlandse trainer staat te wachten. Kan hij met de Socceroos iets uitrichten in Rusland of wordt het de walk-over die bijna iedereen heeft voorspeld?

Argentinië - IJsland (15.00 uur)

Wordt dit het toernooi van Lionel Messi? De ene denkt van wel, de ander denkt niet dat hij de vele gebreken in het elftal van Argentinië kan compenseren. De druk op de ster van FC Barcelona is enorm, al zouden de Zuid-Amerikanen tegen de dwergstaat IJsland geen enkel probleem mogen hebben. Maar tijdens het EK 2016 zorgden zij ook meermaals voor een verrassing. Lukt dat ook tegen Messi?

Real Valladolid - Numancia (20.30 uur)

Er moet een wonder geboren wil Real Valladolid volgend seizoen niet in de Primera Division spelen. De ploeg die in de reguliere competitie op de vijfde plaats eindigde, won in de eerste wedstrijd van de finale in de play-offs namelijk met 0-3 (!) bij Numancia. Daarmee lijken zij na SD Huesca en Rayo Vallecano de derde nieuwe ploeg in La Liga te worden, de competitie waaruit ze in 2014 degradeerden.

Frosinone - Palermo (20.30 uur)

Voor Palermo wacht mogelijk een veel snellere terugkeer: vorig seizoen degradeerde de club voor de tweede keer in vier seizoenen naar de Serie B. Werd het de vorige keer meteen weer eerste op het tweede niveau van Italië, moest de club die bekend is vanwege zijn trainerskerkhof ditmaal genoegen nemen met plek vier in de Serie B. In de play-offs staat het echter in de finale en won het duel I met 2-1 van Frosinone.

Voetbal op tv

12.00 uur: Frankrijk - Australië, NPO 1, live verslag van het WK-duel

15.00 uur: Argentinië - IJsland, NPO 1, live verslag van het WK-duel

18.00 uur: Peru - Denemarken, NPO 1, live verslag van het WK-duel

20.25 uur: Real Valladolid - Numancia, Ziggo Sport, live verslag van het promotieduel

21.00 uur: Kroatië - Nigeria, NPO 1, live verslag van het WK-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen