Roda bevestigt: Korotaev neemt deel aandelen over

14 juni 2018, 22:22

Aleksei Korotaev heeft twintig procent van de aandelen van Roda JC overgenomen van eigenaar Frits Schrouff, die langzaam van zijn financiële betrokkenheid af wil. Dat heeft de Limburgse club donderdagavond bekendgemaakt. Met de verkoop van de aandelen kan de Eredivisie-degradant de verliezen van afgelopen seizoen afdekken. Naar verluidt betaalt Korotaev twee miljoen euro.

'Dit betekent echter niet dat daarmee de financiële problemen, waarmee de club te kampen heeft, zijn opgelost', schrijft Roda in het statement. 'De club is daarmee immers nog lang niet in veilige haven. Er zal op alle fronten worden bekeken, op welke wijze kosten bespaard kunnen worden. De kostenbesparende maatregelen zullen ook personele gevolgen hebben. Welke gevolgen dit zullen zijn, zal binnenkort duidelijk worden gemaakt.'

Korotaev gaat deel uitmaken van een nog uit te zetten nieuwe koers naar noodzakelijke veranderingen. Dit gebeurt samen met Schrouff en een collectief van regionale ondernemers. "Met de afronding van de aandelentransactie krijgt de club de tijd om gedurende het seizoen 2018/2019 orde op zaken te stellen", zegt Carel Bouckaert, formateur van het ondernemerscollectief. "Dit is hard nodig, omdat de toekomst van Roda JC niet geborgd kan worden, indien er geen veranderingen worden doorgevoerd. Er zal meteen flink bezuinigd moeten worden om het hoofd boven water te houden."

Het ondernemerscollectief gaat een belangrijke rol spelen om de organisatiestructuur door te lichten en te verbeteren, ook buigt het orgaan zich over het streven naar een sluitende begroting voor volgend seizoen. "Schrouff heeft al zijn vorderingen op de club kwijtgescholden, zodat de club qua eigen vermogen schoon aan de toekomst kan beginnen. Het komende seizoen zal dus een seizoen van transitie zijn als opmaat naar hopelijk meer stabiliteit en structuur", aldus Bouckaert.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen