Start van het WK: de favoriet, outsider, verrassing én teleurstelling

14 juni 2018, 16:46

Het WK gaat van start. Eindelijk! Alle voorbeschouwingen, ontwikkelingen, selecties, oefenwedstrijden, bookmakers en voetbalpooltjes beschouwend, maakt FCUpdate.nl vlak voor het toernooi nog een allerlaatste balans op. Wie zijn de favorieten, welke outsiders zijn er en kunnen we grote verrassingen verwachten?

De grote favoriet: Brazilië

Economen, bookmakers, kenners: allemaal zijn ze het erover eens dat Brazilië de grote favoriet is voor de eindzege in Rusland. Tot gisteren was volgens diverse rekenmethoden, bijvoorbeeld die van Remiqz, ook Spanje een absolute favoriet. De ontwikkelingen rondom Julen Lopetegui zorgen echter voor een tweespalt in heel Spanje - zo ook de selectie. Duitsland en Frankrijk worden ook nog vaak genoeg als winnaar: beiden kenden een niet geheel vlekkeloze voorbereiding, met de Duitse variant van de 'WK-gate' en de foto met Erdogan en de Franse rel rondom Rabiot. Bij Brazilië valt met de terugkeer van Neymar vooralsnog alles de goede kant op.

De outsider: Engeland

Naast bovengenoemde favorieten vallen ook de namen van België en Argentinië nog regelmatig als het gaat om de WK-winst, maar hoe zit het met Engeland? De op eindtoernooi bijna altijd tegenvallende Engelsen leven in de relatieve luwte toe naar het wereldkampioenschap. Met Dele Alli, Harry Kane, Kyle Walker en vele anderen is niet alleen de selectie meer dan op peil, ook heeft Gareth Soutgathe de boel goed op orde. Engeland is meer dan een jaar ongeslagen met imposante doelcijfers (14 voor, 3 tegen). Bovendien treft het op z'n vroegst in de kwartfinale pas een absoluut topland. Gaan de Engelsen eindelijk weer eens wat laten zien?

[photo,114552,left,]

De verrassing: Kroatië

Tijdens de WK-kwalificatie was Kroatië bijzonder matig. Ook de voorbereiding verliep zeker niet geweldig. Tóch kan het zomaar eens een mooi wereldkampioenschap worden voor de Kroaten. Met Sime Vrsaljko, Goran Lovren, Luka Modric, Ivan Rakitic, Mateo Kovacic, Mario Mandzukic en Ivan Perisic heeft Kroatië in elke linie wel een paar echte sterren in de selectie. Als Zlatko Dalic erin slaagt om van die sterren een eenheid te maken en het gaat écht lopen, kunnen ze zomaar eens vriend en vijand verrassen. Al is dat dan vooral omdat het tot dusver zo matig ging, want qua spelersmateriaal mag het eigenlijk geen verrassing heten.

De teleurstelling: Portugal

De Europees kampioen doet het twee jaar later op het wereldkampioenschap bijna altijd teleurstellend. EK-winnaar Spanje stelde teleur in 2016, Griekenland (2004 winst) was er in 2006 helemaal niet bij, Frankrijk (2000) eindigde in 2002 troosteloos laatste in poule A en ook Duitsland overtuigde in 1998 - twee jaar na de EK zege - ook verre van. Spanje dat in 2008 én 2010 als winnaar uit de bus kwam, is de laatste twee decennia de enige uitzondering. En dat Portugal dat ook gaat worden, lijkt gezien de voorbereiding én kwalificatie niet het geval. Met Spanje, Marokko en Iran is ook de poule zeker niet eenvoudig. Cristiano Ronaldo moet dan ook hard aan de bak om zijn land niet de teleurstelling van het toernooi te laten worden.

[photo,114459,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen