Ben jij de goed voorbereide Commando die we zoeken?

18 juni 2018, 15:15

Het sublieme positiespel van Manchester City. De krachtige spierbundels van Cristiano Ronaldo. De onnavolgbare counters van Real Madrid. De dodelijke precisie van Lionel Messi. Al het succes in de voetbalwereld begint bij één ding: een optimale voorbereiding. Keihard trainen, een uitgebalanceerd voedingsschema, een concentratiepiek op het juiste moment. link,_blank,Staan als je er moet staan].

De topsport is keihard. Elke training, elke oefening, elke balaanname weer. Spelers moeten alles laten voor die finale, die ene geniale dribbel, dat winnende schot. Wie niet mee wil of kan, valt af. Zonder pardon. José Mourinho vond bij Manchester United Bastian Schweinsteiger niet fit genoeg. Pep Guardiola liet Ronaldinho bij Barcelona genadeloos vallen vanwege zijn gebrek aan discipline. Diego Costa moet vertrekken bij Chelsea, omdat hij niet hard genoeg traint.

Wie mee wil in het hedendaagse topvoetbal, moet offers brengen. Een ultieme voorbereiding is zo'n offer voor topsporters. Maar ook buiten de voetbalwereld maakt elke minuut extra training het verschil. Bijvoorbeeld bij Defensie is elke seconde van levensbelang. Ook in zo'n team blijven alleen de allersterksten overeind. Zij maken het verschil.

In de elite-eenheid van link,_blank,Defensie Korps Commandotroepen] worden ook de mannen gezocht die goed voorbereid de uitdaging aan willen gaan. Geschikte commando's zijn daarom moeilijk te vinden: elk kwartaal organiseert het Korps Commando Troepen drie dagen waarin kandidaten zich mogen laten zien dat zij de trots van Nederland verdedigen over de hele wereld. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Van voetbalwedstrijden in Amsterdam, naar arrestaties van terroristen in Saudi-Arabië tot een gewapend conflict in Iran: jij maakt het verschil als commando.

Een baan die een pro-actieve houding vraagt, van iemand die een teamspeler is en zeker geen 9-tot-5-mentaliteit heeft. Iemand die het niveau tot nieuwe hoogte doet stijgen, zoals Messi de laatste jaren in de voetballerij doet? Maar op de selectiedagen blijven, net als in de voetbalwereld, alleen de allersterksten over. Zij die elke dag getraind hebben, uitstekend in conditie zijn en er staan als ze er moeten staan. Op wie Nederland kan rekenen als het nodig is. Iemand die het verschil maakt op het moment dat het moet.

Ben jij de goed voorbereide Commando die we zoeken? Meld je dan aan voor de link,_blank,kennismakingsdagen] van het Korps Commandotroepen. Bereid je voor en download de app. Maak jij het verschil?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen