De Bruyne voelt zich niet altijd gewaardeerd in België

14 juni 2018, 10:16

Kevin De Bruyne voelt zich als speler van de Rode Duivels niet altijd gewaardeerd. De 26-jarige middenvelder vindt dat men in België niet mag verwachten dat hij in de nationale ploeg dezelfde impact heeft als bij Manchester City. De Bruyne heeft in het Belgisch elftal een andere rol, wat volgens hem het verschil in assists en doelpunten verklaart.

In het Eén-programma 'Kevin de Bruyne: Genie in Manchester' legt de middenvelder uit waarom hij zich soms niet gewaardeerd voelt. "Ik speel nu als defensieve middenvelder bij de nationale ploeg, da's een heel andere rol dan in het begin. Ik weet dat ik minder scoor of assists geef, maar mijn matchen zijn tien keer beter. Op mijn huidige positie moet ik een match proberen te domineren en andere mensen zo kansen geven om hun ding te doen."

Tijdens het WK hoopt De Bruyne meer steun vanuit het thuisfront te krijgen. "Het irritante is voor mij gewoon dat er zaken gezegd worden die niet kloppen. 'Hij is niet tevreden, hij zet zich niet in, speelt niet zoals bij Manchester City', lees ik dan. Zulke dingen geven de buitenwereld de indruk dat er een probleem is, dat er altijd iets is met Kevin. Maar natuurlijk spelen de Rode Duivels niet op dezelfde manier als City. Dat doet niemand. Ik zou gewoon willen dat iedereen - media, fans, spelers - achter de ploeg gaat staan, terwijl dat nu vaak net niet het geval is in mijn ogen."

Voor De Bruyne en België begint het WK maandag. In de eerste groepswedstrijd is Panama de tegenstander. Tunesië en Engeland zijn de andere landen die in Groep G zijn ingedeeld.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen