Van Hanegem hoopt op Ziyech: "Is ook goed voor de Eredivisie"

18 juni 2018, 09:50

Eén van de WK-gangers die de komende weken in Nederland nauwlettend in de gaten gehouden wordt, is Hakim Ziyech. Ook Willem van Hanegem is benieuwd wat de Ajacied in Rusland laat zien. De Kromme heeft geen té hoge verwachtingen van Ziyech, maar hoopt dat de Marokkaan wel zijn kwaliteiten kan etaleren.

In zijn column in het Algemeen Dagblad blikt Van Hanegem vooruit op het WK van de Ajacied. "Nu hoor ik iedereen weer hardop afvragen of Hakim Ziyech op dit niveau eigenlijk wel de lijnen kan uitzetten. Hij legt de ballen neer waar hij wil, is een belangrijke schakel bij Marokko. Maar moet die jongen Iran, Portugal en Spanje overhoop spelen? Onzin."

Ziyech is één van de belangrijkste schakels van het Marokkaanse team, dat vrijdag het WK begint met een cruciale groepswedstrijd tegen Iran. "Hij speelt hangend op rechts, net als bij FC Twente en zoals in zijn eerste weken bij Ajax. Dat vult hij prima in, zag ik tegen Oekraïne en Slowakije. Laten we hopen dat die jongen lekker speelt. Is ook goed voor de Eredivisie, denk ik. Nemen ze ons misschien nog een beetje serieus."

Ziyech is niet de enige Eredivisie-speler die deel uitmaakt van de WK-selectie van Marokko. Ook Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat zijn de komende weken in Rusland te bewonderen. Daarnaast zijn de Nederlands-Marokkaanse Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa actief op het WK.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen