Van Marwijk: "Deze jongens hebben een enorme teamgeest"

14 juni 2018, 08:12

Bert van Marwijk beseft dat het voor Australië erg lastig wordt om het zaterdag Frankrijk lastig te maken. De bondscoach van de Australiërs heeft een team dat niet overloopt van de kwaliteit, terwijl de 66-jarige trainer de Fransen juist beschouwt als één van de grootste kanshebbers om de wereldtitel te winnen. Ondanks het kwaliteitsverschil ziet Van Marwijk kansen voor zijn Socceroos.

De bondscoach probeert zijn ploeg bij te brengen dat ze bij zichzelf moeten blijven. "Ik grijp dan terug op het duel dat we in 2010 speelden met Nederland tegen Brazilië", vertelt Van Marwijk aan de NOS. "In de eerste 25 minuten keken we veel te veel tegen de Braziliaanse vedetten op. We hadden zomaar met 3-0 achter kunnen staan. Ik zei tegen Frank de Boer: als we het bij rust 1-0 kunnen houden dan hebben we een kans. Dat lukte, we herpakten ons en wonnen."

Van Marwijk realiseert zich dat het Australië van 2018 minder is dan het Oranje van 2010. "Maar deze jongens hebben een enorme teamgeest. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Ze zijn enorm leergierig. Ik krijg soms het gevoel dat ze te veel respect naar mij toe tonen omdat ik als coach de WK-finale heb gehaald."

Australië is met een duidelijk doel naar Rusland afgereisd: de poulefase doorkomen. Van Marwijk focust zich echter op dit moment alleen nog maar op de eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk. "Negentig minuten verdedigen heeft geen zin, dan leg je het uiteindelijk af. En ook constant druk zetten zal ons de das omdoen. Wij zijn bezig met een systeem waarin we ons niet hoeven aan te passen en dat past bij deze ploeg."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen