Poule H: Polen en Colombia moeten oppassen voor Senegal

14 juni 2018, 17:30

In Poule H, de laatste groep van het WK in Rusland, mogen Polen en Colombia als favorieten worden gezien. Polen heeft van deze poule de hoogste ranking op de wereldranglijst, maar treft met Colombia een zeer gevaarlijke opponent. Van het ervaren Japan wordt weinig verwacht, maar Senegal kan een outsider zijn voor een ticket naar de volgende ronde. Zij maakten al meer dan eens een goede indruk. 

Polen

Polen heeft absoluut geen slechte ploeg en kan leunen op Lewandowski, maar komt normaal gesproken klasse te kort om heel ver te komen. Een aderlating voor het land is bovendien het wegvallen van Kamil Glik. De sterkhouder van AS Monaco raakte na de bekendmaking van de WK-selectie geblesseerd op een training. Polen maakt normaliter een goede kans om de volgende ronde te halen, maar het gebrek aan ervaring op een WK kan de ploeg van Adam Nawalka parten spelen. Slechts één speler, keeper Lukas Fabianski, weet wat het is om naar een WK af te reizen. Hij was er in 2006 bij, voor de rest van de spelersgroep wordt dit het eerste WK.

Coach: Adam Nawalka

Blikvanger: Robert Lewandowski

Beste WK-kwalificering: 3e (1974,1982)

Oefeninterlands: Chili (2-2), Zuid-Korea (3-2 winst), Nigeria (0-1 verlies) en Litouwen (4-0 winst)

Eredivisie-spelers: geen

Recordinternational: Michal Zewlakow (102)

Senegal

Het toernooi in Rusland wordt pas tweede WK-deelname van Senegal. De eerste keer dat het land meedeed aan het grootste voetbaltoernooi ter wereld, maakte het wel meteen enorme indruk. Dat was in 2002, toen het land zeer verrassend de kwartfinales haalde. Senegal, met destijds de Fransman Bruno Metsu als bondscoach, baarde opzien door in de eerste groepswedstrijd met 1-0 te winnen van regerend wereldkampioen Frankrijk. Na de poulefase werd er nog gewonnen van Zweden, voordat Turkije in de kwartfinales een einde maakte aan het sprookje. Voor eenzelfde scenario zal Senegal nu absoluut tekenen.

Coach: Aliou Cissé

Blikvanger: Sadio Mané

Beste WK-kwalificering: kwartfinale (2002)

Oefeninterlands: Oezbekistan (1-1), Bosnië-Herzegovina (0-0), Luxemburg (0-0), Kroatië (2-1 verlies) en Zuid-Korea (2-0 winst)

Eredivisie-spelers: geen

Recordinternational: Henri Camara (99)

Colombia

Dat Colombia een gevaarlijke opponent is, bleek wel in maart. De interland tegen topland Frankrijk eindigde toen in een 2-3 overwinning. De oefencampagne in aanloop naar het WK viel met doelpuntloze remises tegen Australië en Egypte wat tegen, toch is Colombia in principe sterk genoeg om deze poule te overleven. Na de groepsfase zal elke tegenstander bovendien niet blij zijn met een wedstrijd tegen Colombia.

Coach: José Pekerman

Blikvanger: James Rodriguez

Beste WK-kwalificering: kwartfinale (2014)

Oefenduels: Frankrijk (2-3 winst), Australië (0-0) en Egypte (0-0)

Eredivisie-spelers: Santiago Arias (PSV)

Recordinternational: Carlos Valderrama (111)

Japan

Japan moet het in Rusland vooral hebben van ervaring. De spelersgroep bestaat uit zeer ervaren spelers, wat wel blijkt uit de statistiek dat er slechts twee veldspelers minder dan tien interlands hebben afgewerkt. De nummer 61 van de wereldranglijst heeft normaliter geen ploeg die de volgende ronde kan halen, maar mogelijk kunnen oude vossen als Keisuke Honda en Shinji Okazaki zich nog één keer opladen. Die twee sterkhouders zijn samen goed voor 207 interlands en 86 doelpunten.

Coach: Akira Nishino

Blikvanger: Keisuke Honda

Hoogste WK-kwalificering: tweede ronde (2002, 2010)

Oefenduels: Ghana (0-2 verlies), Zwitserland (4-2 verlies), Paraguay (4-2 winst)

Eredivisie-spelers: geen

Record-international: Yasuhito Endo (152)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen