Löw reageert: "Spanje zal de klasse niet verliezen"

Löw reageert: "Spanje zal de klasse niet verliezen"

13 juni 2018 – Volgens Joachim Löw gaat de zeer late trainerswissel voor onrust zorgen bij de Spaanse nationale ploeg, maar hoeft het geen grote gevolgen te hebben voor de titelkandidaat. De bondscoach van Duitsland denkt dat Spanje ook nu nog goed voor de dag zal komen in Rusland.Twee dagen voor de eerste groepswedstrijd werd Julen Lopetegui ontslagen omdat hij deze week plots werd vastgelegd als nieuwe trainer van Real Madrid. Fernando Hierro is zijn opvolger. "Het zal voor onrust zorgen, maar Spanje zal zijn klasse niet verliezen", stelt Löw. "Spanje heeft veel ervaring. Het speelt al jaren met dezelfde voetbalfilosofie. De ploeg is een op elkaar ingespeeld elftal en zal hierdoor weinig van zijn klasse en sterkte verliezen."

Toch is de keuzeheer van de regerend wereldkampioen verbaasd door de wisseling van de wacht.
"Voor mij kwam dat totaal onverwacht. Ik kan bijna niet geloven dat dit zo kort voor de start van het toernooi gebeurt. Dit zal zeker voor onnodige onrust zorgen bij de Spaanse bond en ploeg."

Spanje heeft weinig tijd om zich met de nieuwe bondscoach voor te bereiden, omdat het vrijdag al speelt tegen buurland Portugal.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019