Van Praag ziet Marokko naast WK grijpen: "Voor geld gegaan"

13 juni 2018, 16:14

De stand van de KNVB ging uit naar Marokko, maar de organisatie van het WK 2016 is in handen gevallen van de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Volgens bondsvoorzitter Michael van Praag heeft het financiële aspect de doorslag gegeven in de stemming.

"Ik denk dat men voor het geld is gegaan", zegt Van Praag tegen de NOS. Hij is niet verbaasd dat de keuze is gevallen op de VS, Canada en Mexico. "Als je alleen kijkt naar het geld dan is het geen verrassing. De opbrengst van het evenement in Noord-Amerika is twee keer zo hoog als die van het evenement in Marokko. Ik heb wel het idee dat men inderdaad voor het geld is gegaan."

Voor Marokko zijn de druiven zodoende zuur. Het Afrikaanse land grijpt al voor de vijfde keer naast de organisatie van het grootste voetbaltoernooi ter wereld. "Wij zijn van mening dat een wereldkampioenschap mogelijk moet zijn in elk land. Dit was een heel overweldigende show van de Noord-Amerikanen. Ze hebben het fantastisch gedaan en wij gunnen ze het ook, maar ik vind het jammer voor Marokko."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen