Spoorboekje: uitgebreide previews op WK, dat eindelijk begint

14 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 13 juni 2018, 22:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 14 juni.

Nieuws

Premier League-speelschema wordt bekend

Het Eredivisie-speelschema voor het nieuwe seizoen is al bekendgemaakt en vandaag volgt ook de Premier League. Het schema van de Engelse topcompetitie wordt vandaag gepresenteerd. Wanneer staat de eerste kraker op het programma? 

Specials 

Q&A: Van der Vaart en Van Hooijdonk over het WK en Oranje

Door de afwezigheid van Oranje lijkt het WK in Rusland dit keer meer op een toetje dan op het hoofdgerecht van het seizoen 2017-2018. Maar ook zonder het Nederlands elftal heeft de hoogmis van het voetbal volgens Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk nog altijd voldoende te bieden. FCUpdate.nl kijkt met deze NOS-analisten in vijf vragen vooruit op het WK en terug op de malaise rond Oranje.

Previews van WK-groepen Groep G en H

De afgelopen dagen zijn we met onze previews alle groep langsgegaan en op deze eerste dag van het WK komen de laatste poules, dus Groep G en H, aan bod. 

Spelers om in de gaten te houden, deel II

Waar in aanloop naar het WK veel aandacht uitgaat naar absolute vedettes als bijvoorbeeld Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Manuel Neuer, zijn er in hun kielzog een aantal spelers bij minder grote landen die ook op hopen te vallen. FCUpdate zet acht spelers op een rijtje die om uiteenlopende redenen ook nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden in Rusland. Deel II.

Rusland: vrezen voor historische teleurstelling op eigen grond

Voor het WK in eigen land waren de verwachtingen van Rusland hoog. Helemaal omdat de meeste gastlanden de laatste jaren uiterst goed presteerden. De oefencampagne van Rusland voor het WK verliep dramatisch en dus is het vertrouwen voorafgaand aan het eindtoernooi niet al te groot. Van de zeven laatst gespeelde oefenwedstrijden wist Rusland er niet één te winnen. Van Frankrijk, Brazilië, Argentinië en Oostenrijk werd verloren en tegen Iran, Spanje en Turkije gelijkgespeeld.

Wedstrijden 

Rusland - Saudi-Arabië (17.00 uur)

Het WK gaat vandaag eindelijk beginnen, om 17.00 uur gaat de bal rollen in Moskou. Er wordt weinig verwacht van Rusland, maar het openingsduel met Saudi-Arabië moet wel gewonnen worden. Of kan Saudi-Arabië, dat louter met spelers uit eigen competitie speelt, voor een stunt zorgen?

Voetbal op tv 

16.15 uur: WK Voetbal, NPO 1, vooruitblik op de start van het WK

17.00 uur: Rusland - Saudi-Arabië, NPO 1, live verslag van het WK-duel

19.15 uur: Studio Rusland, NPO 1, praatprogramma over het WK

21.25 uur: De Staat van Oranje, NPO 1, programma over de staat van het Nederlandse voetbal

21.50 uur: VI Oranje Blijft Thuis, RTL 4, praatprogramma over het WK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen