Spanje stelt Hierro aan als bondscoach tijdens het WK

Spanje stelt Hierro aan als bondscoach tijdens het WK

13 juni 2018 – Enkele uren na het bizarre ontslag van Julen Lopetegui heeft de Spaanse voetbalbond al een (tijdelijke) opvolger aangesteld. Fernando Hierro zal Spanje leiden op het wereldkampioenschap in Rusland en staat vanaf woensdagavond voor de groep, twee dagen later wacht zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Portugal. Tot dit moment was hij de technisch directeur van de Spaanse voetbalbond.Dat staat te lezen op de officiële kanalen van de voetbalbond. Daarmee reageert het extreem snel op het bizarre ontslag van Lopetegui, dat woensdag naar buiten kwam. Verder is er nog geen duidelijkheid gegeven over deze beslissing om Hierro naar voren te schuiven - bijvoorbeeld over de duur van zijn aanstelling en overige details. Dat wordt om 17.30 Nederlandse tijd tijdens een persconferentie naar buiten gebracht. Albert Celades, de bondscoach van Jong Spanje, was naast Hierro de andere naam die veel in beeld was om het WK te leiden.

Lopetegui raakte dinsdag in opspraak, nadat Real Madrid bekendmaakte dat hij de nieuwe trainer is van De Koninklijke komend seizoen. Daarmee legde de keuzeheer een bom onder het WK, vooral omdat spelers en bestuurders pas een kwartier voor de presentatie op de hoogte werden gesteld. Dat is hem fataal geworden, zo bevestigde Luis Rubiales tijdens een speciaal belegde persconferentie. "Zijn overstap is gedaan zonder onze medeweten. Dat kunnen we niet accepteren", was de duidelijke tekst.

Hoge verwachtingen
De druk ligt hoog: hoewel Lopetegui een onverwachte overstap maakte, waren de resultaten uitstekend. De coach begon op 1 september 2016 met een 0-2 zege op België, waarna Liechtenstein met 8-0 werd verslagen. In de daaropvolgende achttien duels werd niet verloren en het WK simpel binnengehaald. De zeges op Argentinië (6-1), Frankrijk (0-2), Costa Rica (5-0) en Italië (3-0) waren indrukwekkend. De doelcijfers van 61 voor (meer dan drie goals gemiddeld per duel) en slechts dertien tegen waren even zo goed uitstekend. Niet voor niets kreeg hij contractverlenging aangeboden tot het EK van 2020. De verwachting was dat Spanje de poulefase makkelijk zou overleven, waardoor de druk op Hierro erg groot is.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019