Coutinho verkiest avontuur bij NEC boven de Eredivisie

Coutinho verkiest avontuur bij NEC boven de Eredivisie

13 juni 2018 – NEC heeft Gino Coutinho (35) binnengehaald. De keeper, van wie het contact deze zomer afliep bij AZ, tekent een verbintenis voor drie seizoenen bij de Jupiler League-club. "Het een prachtige uitdaging om samen met de club weer terug te groeien naar het niveau waar zij thuishoort", vertelde de goalie bij zijn presentatie.Via de officiële clubsite maakt NEC melding van de komst van Coutinho, die eerder speelde voor onder andere NAC Breda, PSV en Excelsior. "Gino is naast een uitstekende doelman een natuurlijke leider en dat type persoon wilden we heel graag aan onze selectie toevoegen. Met al zijn ervaring is hij daarnaast een door de wol geverfde prof die weet wat er nodig is om maximaal te kunnen presteren op het hoogste niveau en is hij ook goed in staat om dit over te brengen op jongere spelers", aldus technisch directeur Remco Oversier. "We zijn blij dat Gino voor NEC kiest, want hij had ook de gelegenheid om in de Eredivisie aan de slag te gaan."

Dat kwam vooral omdat het gesprek in Nijmegen meteen erg positief was voor de transfervrije keeper. "Ik ben een gevoelsmens en vanaf het eerste gesprek dat ik met de club voerde had ik direct het juiste, goede gevoel. Daarnaast ken ik de club natuurlijk ook van de wedstrijden die ik ertegen heb gespeeld. NEC is een prachtige club met een mooie achterban en ik kijk er dan ook naar uit om hier te gaan knallen", laat hij weten.

Eind vorig seizoen, vlak voor de start van de play-offs, was het erg onrustig. De club nam destijds (tijdelijk) afscheid van Joris Delle. Zijn aflopende contract wordt logischerwijs dan ook niet verlengd. Diens vervanger Marco van Duin tekende wél bij: hij is komend seizoen de concurrent van Coutinho.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019