Advocaat verwacht dat Rusland de poulefase overleeft op WK

13 juni 2018, 08:54

Dick Advocaat verwacht dat Rusland de groepsfase van het WK wel gaat overleven. De voormalig bondscoach van het land, die ook de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg onder zijn hoede had, verwacht tijdens de eerste duels weinig problemen, al is de selectie niet zo sterk als een paar jaar terug. "Maar de poule met Saudi-Arabië, Uruguay en Egypte is op papier niet al te zwaar."

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat de zeventigjarige oefenmeester in op de kansen van Rusland tijdens het WK in eigen land. "Als de Russen de poulefase doorkomen, kan alles gebeuren. Wales en Costa Rica verrasten ook op recente toernooien. En het feit dat Rusland thuis speelt, is en blijft een enorm voordeel", voorspelt Advocaat, die ook erkent dat de selectie minder sterk is dan voorgaande jaren. "Er komt echt wel wat aan. De Russische clubs hebben prachtige trainingscomplexen, de stadions zijn fantastisch en er is jeugdig talent. Maar of ze nu al kunnen oogsten, is de vraag."

In de voorbereiding werd door de Russen verloren van Brazilië (0-3), Frankrijk (1-3) en Oostenrijk (1-0), terwijl ze tegen Turkije gelijkspeelden (1-1). Advocaat: "Maar Stanislav Tsjertsjesov durfde tenminste wel tegen allemaal sterke landen te oefenen. Dan kun je een paar keer onderuit gaan, dat weet je. Toch zou ik ze wel een succesvolle zomer gunnen. Ik weet dat in Nederland en omringende landen mensen misschien weinig met het land hebben. Dat kan. Er was eens iemand die zei: maar ze hebben Europa wel bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. En zo is het natuurlijk ook, toch?'."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen