Opgeluchte Groenen blikt vooruit: "Dat zal dé wedstrijd worden"

Opgeluchte Groenen blikt vooruit: "Dat zal dé wedstrijd worden"

13 juni 2018 – Opluchting en blijdschap overheersten dinsdagavond bij de Oranje Leeuwinnen na de 1-0 overwinning op Slowakije. Opluchting omdat pas vlak voor tijd het winnende doelpunt werd gemaakt, blijdschap omdat kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk weer een stap dichterbij is gekomen. Dat de zege met meer moeite werd binnengesleept dan vooraf werd verwacht, maakt Jackie Groenen niets uit."Drie punten zijn drie punten", luidt de enige juiste conclusie van de 37-voudig international in de mixed zone van het Abe Lenstra Stadion. De Oranje Leeuwinnen domineerden de uitverkochte alleewedstrijd, maar kregen de Slowaken pas vlak voor tijd op de knieën door een laat doelpunt van Lieke Martens. "Hoe meer de tijd begint te dringen, hoe spannender het wordt. Dan heb je Martens in de laatste minuut en dan valt 'ie nog. Het was spannend tot het einde, maar we hebben gewonnen."

Het team van bondscoach Sarina Wagman had met name in de eerste helft de nodige moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de goed georganiseerde Slowaken. Groenen (23) erkent tegenover FCUpdate.nl dat het begin van de wedstrijd moeizaam verliep. "Slowakije heeft een stevige ploeg. Ze vormden achterin een blok en verdedigden op wat wij wilden doen. Alles paste net niet: onze voorzetten waren niet goed of werden op verkeerde momenten gegeven en de aansluiting was er niet."

Het strijdplan veranderde na een helft spelen niet. "Er werd ons in de rust verteld dat we rustig moesten blijven en dat er dan eentje zou vallen", legt Groenen uit. In de jacht naar een doelpunt voelden de Leeuwinnen de steun van de 24.000 toeschouwers. "Als we ze nodig hadden, dan waren ze er. Dan merk je dat dit anders voetballen is dan in de uitwedstrijden. Het is een eer om hier te staan."

Noorwegen
Het kwalificatieduel met Slowakije was voor de meeste Oranje-dames de laatste wedstrijd van het seizoen. "Het is een lang seizoen geweest en nu kan iedereen lekker op vakantie", lacht de speler van 1. FFC Frankfurt, om vervolgens nog kort vooruit te blikken op de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen die begin september op het programma staat. De Nederlandse vrouwen hebben aan een gelijkspel in het hol van de leeuw genoeg om zich direct te plaatsen voor het WK. "Dat zal dé wedstrijd worden. Het wordt hartstikke spannend."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020