Van Marwijk ziet Atlético als voorbeeld voor Australië

Van Marwijk ziet Atlético als voorbeeld voor Australië

13 juni 2018 – Bert van Marwijk wil met Australië proberen om voor een stunt te zorgen op het wereldkampioenschap. Hoewel de tijd maar kort is voor de oefenmeester, is hij wel tevreden over de ontwikkelingen die zijn formatie heeft getoond. "Als bondscoach heb je altijd te weinig tijd, maar we hebben veel winst geboekt", vindt de trainer, die Atlético Madrid als voorbeeld ziet voor de Australiërs in Rusland.Dat vertelt hij tijdens een interview met het Algemeen Dagblad. "Frankrijk heeft een topploeg met alleen maar klassespelers. Waar wij op moeten hopen, is dat er bij hen wat nonchalance in sluipt, mogelijk omdat het pas de eerste groepswedstrijd betreft. Maar uiteraard zijn de Fransen favoriet", blikt de coach vooruit op het duel van zaterdagmiddag.

"Onze individuele kwaliteiten zijn minder, maar onze spelers zijn fysiek sterk, topfit en enorm gedisciplineerd. De bereidheid bij Australiërs is ongekend, dat zit er gewoon in, daar hoef je als coach eigenlijk niets aan te doen. Maar ook in creatief en aanvallend opzicht hebben we geprobeerd wat accenten te leggen. Ik heb altijd gezegd: je hoeft individueel niet de beste spelers te hebben om als collectief goed te functioneren", aldus Van Marwijk.

Als voorbeeld noemt hij Atlético Madrid. "Die zijn defensief natuurlijk voortreffelijk, maar toch dominant in de manier waarop ze een wedstrijd bepalen. Dat moet je trainen en je moet tijd hebben om dat in te slijpen, maar ik vind dat deze jongens dat heel goed hebben opgepikt in de laatste weken." Toch wordt het niet alleen maar tegenhouden wat de coach gaat doen. In de groep met Frankrijk, Denemarken en Peru is hij ook wel degelijk van plan aan te vallen waar kan én nodig.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 november 2018