Van Lunteren keert terug in basis Oranjevrouwen

Van Lunteren keert terug in basis Oranjevrouwen

12 juni 2018 – Desiree van Lunteren keert terug in de basis van het Nederlands vrouwenelftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije. Zij krijgt van bondscoach Sarina Wiegman de voorkeur boven Renate Jansen. Sherida Spitse speelt dinsdagavond haar 150ste duel voor de Oranjevrouwen.Voor de 28-jarige Spitse is het een bijzondere avond. Ze is pas de tweede international bij de Oranjevrouwen die de mijpaal van 150 wedstrijden weet te bereiken. Alleen recordinternational Annemieke Kiesel-Griffioen speelde meer interlands, namelijk 156, voordat ze in 2011 een punt achter haar interlandloopbaan zette.

Nederland gaat in de kwalificatiegroep aan kop met zestien punten uit zes duels. Slowakije is nog altijd puntloos. Alleen de groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het WK van 2019 in Frankrijk. De beste vier nummers twee spelen in de play-offs.

Opstelling Oranjevrouwen: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Janssen, Worm; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Beerensteyn, Martens.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019