Spoorboekje: aftellen naar het WK, promotie-duels in Europa

Spoorboekje: aftellen naar het WK, promotie-duels in Europa

13 juni 2018 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 12 juni.Nieuws

FIFA-congres in Moskou
Tijdens het congres van de FIFA in Moskou worden de WK-bids gepresenteerd. Marokko en een combinatie van Verenigde Staten, Canada en Mexico strijden om het WK van 2026 te mogen organiseren. De KNVB liet al weten op Marokko te zullen stemmen.

Aftellen naar het WK
Nog één dag, iets meer dan 24 uur. Dan fluit de Argentijn Nestor Pitana voor het eerst op het Wereldkampioenschap in Rusland. Voor die tijd komt er ongetwijfeld een prachtige openingsceremonie, maar ook de nodige specials, verhalen en nieuwtjes. Zijn alle pools ingevuld en voorbeschouwingen gedaan? Dan kan het eindtoernooi definitief losbarsten donderdag in Rusland. 

Specials

Preview op Groep E en F
Dat Brazilië zich in Poule E gaat plaatsen voor de achtste finales, daar is iedereen van overtuigd. En dat ze dat als nummer één doen, lijkt iedereen ook wel van overtuigd. Toch moeten ook de drie andere poule-leden niet worden onderschat. Welke goede (oude) bekenden van Oranje gaan door naar de achtste finale? Dat is de inzet in Groep F. Onze oosterburen Duitsland zijn de grote favoriet, al was hun voorbereiding niet geweldig.

Welke afwezige spelers worden dit WK het meest gemist?
Lijstjes met afwezige spelers op het WK kwamen de afgelopen dagen in veelvoud voorbij. Het zijn namen waar menig bondscoach jaloers op is. Soms zijn het opvallende keuzes van de bondscoaches, soms gooit een blessure roet in het eten. Welke afwezigen worden de komende weken het meest gemist door de WK-gangers?

Reacties mixed zone Oranje Leeuwinnen
Bijna ging het gisteravond mis voor de Oranje Leeuwinnen, maar door een laat doelpunt van Lieke Martens veroverde het vrouwenelftal drie belangrijke punten tegen Slowakije. Opluchting overheerste bij de Oranje-dames na de 1-0 overwinning. In de mixed zone kwam FCUpdate.nl een opgetogen Jackie Groenen en een voldane Sherida Spitse tegen.

Wedstrijden

Numancia - Real Valladolid (20.30 uur)
Nog één ticket is er te vergeven in Spanje om komend seizoen op het hoogste niveau te spelen. In de Segunda Division scheelde het twee punten tussen beide ploegen (67 om 65 in het voordeel van Valladolid). Beide teams zorgen voor een verrassing door nummer drie Real Zaragoza en nummer vier Sporting Gijón uit te schakelen. Spektakel gegarandeerd dus in de finale die over twee duels wordt afgewerkt.

Palermo - Frosinone (20.30)
Ook in Italië is er nog een ticket te verdienen voor de hoogste afdeling. Palermo, de ploeg die vorig seizoen degradeerde naar het tweede niveau, heeft goede papieren om terug te keren in de Serie A. Niet alleen eindigden ze als vierde in de Serie B, ook hadden ze minder moeite met de eerdere opponenten in de play-offs dan Frosinone. Toch eindigde die ploeg in de competitie hoger en wordt het dus een spannende strijd. 

Voetbal op tv

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1, programma met het laatste voetbalnieuws

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 januari 2019

  2. zondag 20 januari 2019