Arsenal verwelkomt Ljungberg weer als jeugdtrainer

Arsenal verwelkomt Ljungberg weer als jeugdtrainer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 juni 2018 – Fredrik Ljungberg keert terug bij Arsenal. De 41-jarige Zweed gaat komend seizoen het jeugdelftal van onder 23 jaar leiden. Ljungberg maakt zijn rentree bij The Gunners, nadat hij afgelopen seizoen assistent-trainer was bij VfL Wolfsburg.

"Het is geweldig om Freddie terug te hebben. Hij neemt geweldige ervaring mee", zegt academy manager Per Mertesacker op de website van Arsenal. "Hij kent de waarden van de club en weet hoe belangrijk het is om jonge spelers de ruimte te geven om zich te ontwikkelen."

Ljungberg was anderhalf jaar trainer bij Wolfsburg. Daarvoor coachte hij Arsenal onder de 15, en was hij assistent bij onder de 19."Toen Freddie naar Wolfsburg vertrok, was dat met de gedachte dat hij op een dag terug zou keren. Iedereen weet dat Freddie van de club houdt", aldus Mertesacker.

In zijn actieve carrière speelde Ljungberg maar liefst 322 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij ook nog eens 71 keer trefzeker was.

Reacties

gerelateerd