Van Marwijk: "Bereidheid Australiërs zelfs een beetje té"

12 juni 2018, 12:04

Bert van Marwijk vestigt zijn hoop op de mentaliteit van Australië. De Aussies moeten op het WK aan de bak, als ze in de groepsfase Frankrijk, Peru en Denemarken treffen. "We hebben niet de beste spelers, maar we proberen wel het beste team te hebben", zegt Van Marwijk.

"En de spelers zijn bereid om alles te doen wat we van ze vragen. Soms is hun bereidheid zelfs een beetje té", aldus Van Marwijk in De Volkskrant. "De Australische sportmentaliteit is geweldig. De spelers zijn serieus en bruisen van energie. Ze luisteren gemiddeld beter dan Nederlandse voetballers. Ik houd ook van discipline, maar niet van papieren discipline. Het gaat mij om een natuurlijke vorm. Spelers hebben ook lef nodig om zich te ontwikkelen, om zelf beslissingen te nemen. Dat proces stimuleren we."

Hoewel de opdracht – het bereiken van de knock-outfase – loodzwaar is, ziet Van Marwijk mogelijkheden. "Het gaat om het overleven van de eerste ronde. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Maar als ik me kansloos waande, was ik niet eens aan de klus begonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen