Hiddink hoopt op Messi-succes: "Ben een enorme fan"

11 juni 2018, 23:06

Als het aan Guus Hiddink ligt, dan boekt Argentinië op het aanstaande WK veel succes. De Nederlandse coach is een groot fan van Lionel Messi en hoopt dat de kleine spelmaker ver gaat komen. Van Rusland, het land dat hij als bondscoach in het verleden coachte, heeft Hiddink weinig verwachtingen.

Hiddink verwacht veel van de Argentijnen. "Ik ben natuurlijk een enorme fan", zegt de coach tegen de NOS. "Ik hoop eerlijk gezegd dat hij wel wat gaat bereiken op dit toernooi." Naar de andere toplanden is Hiddink ook benieuwd. "Ik ben benieuwd naar Frankrijk en ook of Spanje het een heel toernooi kan volhouden. De Duitse ploeg is individueel niet heel bekend, maar het is wel een zeer goed team."

Van gastland Rusland heeft Hiddink zeer weinig verwachtingen. "Rusland zit in een moeilijke periode. Ze hebben nu zelfs de 38-jarige Sergej Ignasjevitsj teruggehaald. Dat geeft aan dat de aanwas van jongere spelers moeizaam is gegaan. Het heeft te maken met opleidingen en academies. Van jeugdtrainers wordt nog altijd geëist dat ze kampioen moeten worden met hun team, in plaats van dat er naar de ontwikkeling van individuele spelers wordt gekeken", weet de oud-coach.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen