België geeft show weg en reist met goed gevoel naar Rusland

11 juni 2018, 22:44

Ondanks een matige start heeft België het uitzwaaiduel voorafgaand aan het WK goed afgesloten. Het team van Roberto Martinez kwam maandagavond in Brussel op een 0-1 achterstand tegen Costa Rica, maar won toch terecht met 4-1. Bij vlagen lieten de Belgen prachtig voetbal zien.

Met Eden Hazard en Kevin De Bruyne als grote smaakmakers liet België vanavond zeer goed voetbal zien. Het was verdiend geweest als het thuisland snel op voorsprong was gekomen tegen Costa Rica, maar dat gebeurde niet. De bezoekers namen de leiding na 24 minuten. Na matig verdedigen van recordinternational Jan Vertonghen haalde Bryan Ruiz succesvol de trekker over en verschalkte hij Thibaut Courtois.

België liet zich niet van de wijs brengen en kwam zeven minuten later al met een antwoord. Na goed werk van Eden Hazard kon Dries Mertens simpel voor de gelijkmaker zorgen. België gooide in de fase voor rust de gashendel helemaal open en liet Costa Rica met vloeiende combinaties af en toe naar adem happen. Dit gebeurde ook in de 41ste minuut, toen Romelu Lukaku het eindstation was van een snelle counter waarin ook een hoofdrol was weggelegd voor aangever Mertens.

Daar bleef het niet bij voor het team van Martinez, aangezien het al snel na rust 3-1 werd. Uitblinker Hazard versnelde en via De Bruyne en Nacer Chadli kon Lukaku zijn tweede van de avond maken. Invaller Michy Batshuayi bepaalde de eindstand in de 64ste minuut na wederom goed werk van Hazard en Lukaku op 4-1. België nam vervolgens gas terug, maar dat deed niets af aan het zeer imponerende optreden van De Rode Duivels tegen de mede-WK-ganger.

België begint over precies een week aan het WK met een wedstrijd tegen Panama. Woensdag reist het team af naar Rusland.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!