De Haan geniet van de groei van de Oranje Leeuwinnen

11 juni 2018, 16:23

Foppe de Haan geniet met volle teugen van de progressie die de Oranje Leeuwinnen al jaren laten zien. De Europees kampioen moest van ver weg komen, maar inmiddels is het vrouwenvoetbal in Nederland van een hoger niveau. De Haan ziet dat het allemaal professioneler is geworden.

Het vrouwenvoetbal in Nederland is volgens de voormalig assistent-trainer van Sarina Wiegman niet te vergelijken met voorheen. "Een jaar of tien geleden bekeek ik bij mijn club Heerenveen wel eens de training van de vrouwen. Huidige internationals Sherida Spitse en Lieke Martens zaten daar toen ook bij. Als ik zie hoe fit de speelsters van nu zijn in vergelijking met toen… Dat is een compleet andere wereld", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "De trend dat de meiden steeds specifieker en frequenter trainen, is natuurlijk jaren terug al ingezet. Maar nu is vijf keer trainen per week de standaard, soms zelfs twee keer per dag. Ook de vrouwen die in de Eredivisie spelen."

Als assistent van Wiegman maakte De Haan het succes tijdens het EK in eigen land van heel dichtbij mee. "Wij mij vooral opviel toen ik assistent was: de enorme gedrevenheid en leergierigheid. Ze hebben allemaal, zonder uitzonderingen, een grote drive om beter te worden. Dan is het ook fijn om een speelstijl in te slijpen."

Dinsdagavond spelen de Leeuwinnen tegen Slowakije in het kader van de WK-kwalificatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen