Welke afwezige spelers worden dit WK het meest gemist?

15 juni 2018, 20:51

Lijstjes met afwezige spelers op het WK kwamen de afgelopen dagen in veelvoud voorbij. Het zijn namen waar menig bondscoach jaloers op is. De keuzes worden door het volk ook niet allemaal even goed begrepen, of een blessure gooit juist roet in het eten. Maar welke afwezigen worden de komende weken het meest gemist door de WK-gangers?

FCUpdate.nl dook hiervoor in de Euro Player Index van Remiqz. De EPI geeft inzicht in de relatieve kwaliteit van een speler over zijn hele carrière. Het systeem focust zich puur op de bijdrage die een speler heeft geleverd gedurende de wedstrijden. Gele en rode kaarten, blessures, speelminuten, assists en (het moment van) doelpunten bepalen met elkaar de EPI-waarde. 

Al die waardes zijn op een rijtje gezet, en leverde de volgende top tien op van de meest gemiste spelers op het komende WK:

{image[323461][right-half][]}1. Leroy Sané (Duitsland - Manchester City) - 4914

Dat Joachim Löw Leroy Sané liet afvallen, wekte in en buiten Duitsland veel verbazing. Terecht, want van de spelers die buiten de WK-selectie zijn gevallen, is Sané volgens de EPI-index de beste. Ter illustratie: de waarde van Mohamed Salah ligt met 5173 niet eens zoveel hoger. Natuurlijk hebben de Duitsers nog zoveel meer kwaliteit in de selectie, maar er staat niet een speler in de top tien van 'Beste spelers op het WK'.

2. Sergi Roberto (Spanje - FC Barcelona) - 4764

In Spanje brak geen nationale discussie los over Sergi Roberto. Kijkend naar de EPI is het wel opvallend dat de rechtsback van FC Barcelona buiten de boot is gevallen. Zijn concurrenten Dani Carvajal (4681) van Real Madrid, César Azpilicueta (4452) van Chelsea en Alvaro Odriozola (2578) van Real Sociedad hebben een lagere waarde. Juist Odriozola lijkt zich tegen Portugal ook nog eens op te kunnen maken voor een basisplaats, omdat Carvajal geblesseerd is.

{image[325854][right-half][]}3. Karim Benzema (Frankrijk - Real Madrid) - 4712

Spits van Real Madrid, maar voor de tweede keer op rij afwezig op een groot eindtoernooi. Karim Benzema kwam op 8 oktober 2015 voor het laatst uit voor Frankrijk. Door vermeende betrokkenheid de sekstape-affaire met Mathieu Valbuena is hij al jaren niet meer welkom bij Les Bleus. Ook in Rusland heeft Didier Deschamps de dertigjarige spits niet nodig. Hij kiest onder meer voor Chelsea-spits Olivier Giroud (4431).

4. Alex Sandro (Brazilië - Juventus) - 4640

Hij mocht stiekem hopen op het WK, maar Alex Sandro wist van tevoren dat de concurrentie op de linksbackpositie van Brazilië moordend is. De begeerde verdediger van Juventus moet Marcelo (4982) van Real Madrid en Filipe Luis (4085) van Atlético Madrid voor zich dulden. Of had bondscoach Tite Filipe Luis misschien thuis moeten laten?

{image[323722][right-half][]}5. Dani Alves (Brazilië - Paris Saint-Germain) - 4552

In tegenstelling tot de linksbackpositie, is de rechterkant een zorgenkindje voor Brazilië. Dani Alves moest door een kruisbandblessure een streep zetten door het WK. De 35-jarige verdediger van Paris Saint-Germain behoort nog steeds tot de beste rechtsbacks van de wereld. Vooral zijn rushes waren een belangrijk wapen van Brazilië. Nu heeft Tite de keus tussen Danilo (4113) van Manchester City of PSV-flop Fagner (2917), die tegenwoordig speelt voor Corinthians. Het is voor Braziliaanse begrippen middelmaat.

6. Gabi (Spanje - Atlético Madrid) - 4448

Lopetegui liet verschillende bekende namen afvallen. Alvaro Morata en Cesc Fabregas waren het meest opvallend. Nauwelijks gaat het over Gabi. Mede ingegeven omdat hij nog nooit een interland speelde. De aanvoerder van Europa League-winnaar Atlético Madrid zit deze zomer thuis voor de buis, maar had niet misstaan in de Spaanse WK-selectie. Het is de ongekende luxe voor Lopetegui, die koos voor middenvelders Sergio Busquets (4883), Saul (4467), Koke (4733), Thiago (4292) en Andrés Iniesta (4455).

{image[323258][right-half][]}7. Marcos Alonso (Spanje - Chelsea) - 4397

Marcos Alonso speelde in maart zijn eerste interland voor Spanje, en mocht de speler van Chelsea hopen om mee te gaan naar Rusland. Wel als back-up voor FC Barcelona-verdediger Jordi Alba (5082), die als linksback niet ter discussie staat. Maar de keuze viel op Nacho  (4003) van Real Madrid. Heeft Lopetegui dat wel helemaal goed gezien?

8. Adrien Rabiot (Frankrijk - Paris Saint-Germain) - 4353

Adrien Rabiot vindt het onbegrijpelijk dat Deschamps hem heeft gepasseerd. De middenvelder van Paris Saint-Germain bedankte per direct voor de nationale ploeg. Maar de Franse centrale middenvelders ontlopen elkaar nauwelijks. Paul Pogba (Manchester United) is misschien niet in goede vorm, maar zijn EPI-waarde van 4710 steekt er als enige ruimschoots bovenuit. Blaise Matuidi (4390) van Juventus en Corentin Tolisso (4227) zitten op een zelfde niveau als Rabiot.

{image[326618][right-half][]}9. Chris Smalling (Engeland - Manchester United) - 4316

Een gewaagde keuze van Gareth Southgate om Chris Smalling thuis te laten. Over het selecteren van Gary Cahill (4377) van Chelsea en John Stones (4025) van Manchester City bestaat geen twijfel. Maar Smalling niet, en Phil Jones (3785) van Manchester United en Harry Maguire (3379) wel? Het lijkt een gok van Southgate.

10. Javi Martinez (Spanje - Bayern München) - 4298

Waarschijnlijk had Javi Martinez zelf ook niet gerekend op een oproep, want in maart 2017 zat hij voor de laatste keer bij de Spaanse selectie. Maar Lopetegui zal ongetwijfeld nagedacht hebben over Martinez. De verdedigend ingestelde middenvelder van Bayern München heeft zeker de kwaliteiten. Alleen loopt hij tegen hetzelfde probleem aan als Gabi: de concurrentie is moordend.

[photo,114477,left,]

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen