Welke Eredivisie-spelers zien we terug op het WK?

11 juni 2018, 13:00

Het doet nog steeds pijn dat Nederland ontbreekt in Rusland. Dat 'onze' Eredivisie met vijftien spelers vertegenwoordigd is op het WK, is misschien een hele kleine pleister op de grote Oranje-wond. Wie zijn de vijftien spelers die hun opwachting maken?

{image[326488][right-half][]}Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat (Marokko)

Hervé Renard selecteerde uiteindelijk drie Eredivisie-spelers. Jongens als Yassin Ayoub (FC Utrecht/Feyenoord), Zakaria Labyad (FC Utrecht/Ajax) en Nasser El Khayati (ADO Den Haag) laat de Franse bondscoach van Marokko thuis. Hakim Ziyech (Ajax) en Karim El Ahmadi (Feyenoord) zijn verzekerd van een basisplaats. Sofyan Amrabat (Feyenoord) moet hopen op zoveel mogelijk speelminuten in Rusland.

Lasse Schöne, Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg (Denemarken)

De Eredivisie is ook met drie man vertegenwoordigd bij de Denen. Bondscoach Age Hareide kiest voor Nicolai Jørgensen (Feyenoord) in de spits, met Kasper Dolberg (Ajax) als back-up. Lasse Schöne (Ajax) zit normaliter op de bank, maar zit dicht tegen de basis aan. Hareide laat de Ajacied regelmatig invallen. Hem gaan we dan ook wel zien op het WK.

{image[326587][right-half][]}Alireza Jahanbakhsh, Reza Ghoochannejhad (Iran)

Het is maar de vraag of Alireza Jahanbakhsh (AZ) na het WK met Iran nog terugkeert in de Eredivisie. Scouts vanuit de grote Europese competities zullen de topscorer hoog op hun lijstje hebben staan. Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) gebruikte een terugkeer naar de Eredivisie om zich in de WK-selectie van Iran te spelen.

Brad Jones (Australië)

De komst van Bert van Marwijk is voor Brad Jones (Feyenoord) erg goed uitgevallen. Vier jaar lang was de 36-jarige doelman uit de picture, waar Van Marwijk zich over verbaasde. Van Marwijk haalde Jones terug bij de Socceroos en neemt hem mee naar Rusland. Maar wel als reservedoelman, Mathew Ryan (Brighton & Hove Albion) is eerste keeper.

{image[326588][right-half][]}Renato Tapia (Peru)

Voor Giovanni van Bronckhorst is Renato Tapia bij Feyenoord een ideale speler om achter de hand te hebben, maar bij Peru is de 22-jarige middenvelder gewoon basisspeler. Tapia gaat zich meten met de power houses van Frankrijk en tegen de Denen moet hij Christian Eriksen beteugelen.

Nicolas Tagliafico (Argentinië)

Nicolas Tagliafico zag zijn winterse transfer naar Ajax perfect uitpakken. De linksback ontsprong als een van de weinigen de Amsterdamse malaise en kwam weer in beeld van de nationale ploeg van Argentinië. Hij mag zelfs serieus hopen op een basisplaats bij de vice-wereldkampioen. Hebben ze bij Ajax toch heel goed gezien.

{image[326589][right-half][]}Albert Gudmundsson (IJsland)

Albert Gudmundsson gaat met 174 Eredivisie-minuten in de benen naar het WK. De twintigjarige IJslander kwam ook maar vijftien duels voor Jong PSV in actie. Het bleek voldoende voor een plek in de definitieve WK-selectie. Heimir Hallgrimsson gelooft in het talent van Gudmundsson. Hij liet de PSV'er debuteren voor IJsland en geeft hem, nu al, een onvergetelijke ervaring in Rusland.

Tyronne Ebuehi (Nigeria)

Tyronne Ebuehi woont al zijn hele leven in Nederland, amper kwam hij in Nigeria, en toch verdedigt de rechtsback op het WK de kleuren van de Super Eagles. Ebuehi, zoon van een Nigeriaanse vader, dankt dat aan zijn ontwikkeling bij ADO Den Haag. Behalve dat zijn WK-droom in vervulling gaat, leverde dat hem ook een transfer op naar Benfica.

{image[326590][right-half][]}Hirving Lozano (Mexico)

Hirving Lozano's transferwaarde kan de komende weken met miljoenen toenemen. De PSV'er wordt al het hele seizoen in verband gebracht met grote, Europese clubs. Chucky kan zich in Rusland voor het eerst bewijzen op een mondiaal podium. PSV zet zich schrap, want de landskampioen weet hoe het spelletje werkt. Anderzijds kunnen de Eindhovenaren weer flink gaan cashen.

Santiago Arias (Colombia)

Santiago Arias is na vijf seizoenen PSV klaar voor een volgende stap. Het WK met Colombia is voor de 26-jarige rechtsback een ideale mogelijkheid om zichzelf nóg beter in de etalage te zetten. Zijn naam valt steeds nadrukkelijker bij Juventus, maar wie weet levert het WK hem nog andere opties op en wordt PSV financieel spekkoper.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

[photo,114448,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen