Frankrijk ontdoet zich in laatste oefenduel niet van VS

9 juni 2018, 22:59   Bijgewerkt: 9 juni 2018, 23:08

Voor Frankrijk eindigde de generale repetitie voor het WK zaterdagavond in een lichte teleurstelling. In Lyon kwam de ploeg van Didier Deschamps niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Het land, dat tot de favorieten voor de eindzege in Rusland behoort, stond zelfs lange tijd op achterstand.

Frankrijk begon redelijk goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft kansen via onder anderen Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. Toch was het Amerika dat vlak voor rust op voorsprong wist te komen. Na slordig balverlies van Djibril Sidibé kwam de bal terecht bij Julian Green, die vervolgens met een harde uithaal voor de openingstreffer tekende.

Deschamps probeerde na rust om met enkele wissels het spel van zijn ploeg te verbeteren. Ook daarna liep het echter nog niet heel goed bij Frankrijk. Toch viel met nog iets minder dan een kwartier te gaan de gelijkmaker. Invaller Benjamin Pavard wist Mbappé te bereiken. De aanvaller schoot vervolgens raak in de verre hoek: 1-1. De winnende treffer kwam er echter niet meer en zo sluit Frankrijk de oefencampagne licht teleurstellend af.

Frankrijk begint het WK op 16 juli met een wedstrijd tegen het Australië van Bert van Marwijk. Daarna volgen groepswedstrijden tegen Peru en Denemarken.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!