Eriksen en Poulsen bezorgen Denemarken zege op Mexico

9 juni 2018, 21:50   Bijgewerkt: 9 juni 2018, 21:55

Na het eerdere gelijkspel tegen Zweden is Denemarken er zaterdagavond in geslaagd om een oefenzege te boeken op Mexico. Door de 2-0 overwinning doen de Denen in de laatste oefenwedstrijd voor het WK het nodige vertrouwen op.

De wedstrijd tussen Denemarken en Mexico begon direct met kansen over en weer. Voor de Denen liet Nicolai Jørgensen de eerste kans noteren. Kort daarna moest Mexico-doelman Guillermo Ochoa in actie komen op een schot van Thomas Delaney. Ook Mexico stelde daar een aantal mogelijkheden tegenover, maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

Bij aanvang van de tweede helft werd Jørgensen vervangen door Kasper Dolberg. Ook Lasse Schöne kwam later in de tweede helft nog binnen de lijnen. Met nog zo'n twintig minuten te spelen kwam Denemarken op voorsprong. Yussuf Poulsen schoot raak in de verre hoek: 1-0. Kort daarna was het opnieuw raak voor de Denen. Het was Christian Eriksen die de score verdubbelde.

Voor Denemarken begint het WK op 16 juni met een wedstrijd tegen Peru. Australië en Frankrijk zijn de andere tegenstanders in de groep. Mexico neemt het in de poulefase op tegen Duitsland, Zuid-Korea en Zweden.