Van Marwijk kritisch: "Eerste helft was gewoon slecht"

9 juni 2018, 20:43   Bijgewerkt: 9 juni 2018, 21:00

Australië won zaterdagavond in de laatste wedstrijd voor de start van het WK met 1-2 van Hongarije. Daar moest wel een eigen doelpunt van de Hongaren in de extra tijd aan te pas komen. Bondscoach Bert van Marwijk was dan ook niet zo te spreken over het spel van zijn ploeg.

"De eerste helft was gewoon slecht. Er gingen heel veel dingen mis", begon Van Marwijk tijdens de persconferentie na afloop. "Het begon al met de passing. We trainen daar veel op: de snelheid van de passes en het spelen naar de juiste ploeggenoot. Toch maakten we daar vandaag te veel fouten in." De tweede helft verliep vervolgens een stuk beter. "Maar nog niet alles ging goed. Tactisch stonden we beter, we hadden de controle, maar we hadden de tweede goal moeten maken."

Van Marwijk zag tegen Hongarije ook de resultaten van drie weken intensief trainen. "We hebben heel hard gewerkt. De afgelopen dagen hebben we het rustiger aan gedaan, maar ik zag na een half uur spelen toch de vermoeidheid toeslaan. Dan moet je eenvoudiger gaan spelen, maar soms forceerden we het te veel", stelt de bondscoach, die wel vertrouwen heeft in het WK. "Ik ben blij dat we hard hebben kunnen werken zonder blessuregevallen te krijgen. Ik merk dat de spelers steeds sterker worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen