Gepromoveerd Parma ontkent verdenking van matchfixing

9 juni 2018, 16:08

Parma geniet nog altijd na van de onwaarschijnlijk snelle terugkeer in de Serie A. Drie jaar na het faillissement van de club, die vooral in de jaren negentig grote successen vierde, keert Parma alweer terug op het hoogste niveau. Het sprookje werd volgens Italiaanse media echter bruut verstoord door de Italiaanse aanklager, die de club volgens de berichtgeving in verband brengt met matchfixing. Parma ontkent de zaak middels een statement.

Op de slotdag van de Serie B verzekerde Parma zich van promotie. Naaste concurrent Frosinone morste punten, terwijl Parma zelf met 0-2 won van Spezia. Over die laatste wedstrijd wilde de aanklager echter meer weten. Twee Parma-spelers hebben voorafgaand aan het duel berichten gestuurd naar spelers van de tegenstander, hun voormalige ploeggenoten. De aanklager wilde enkel een ondervraging, maar Italiaanse media spraken van een rechtzaak en matchfixing.

Voor Parma reden genoeg om met een eigen statement te komen. "De twee spelers, Emanuele Calaiò en Fabio Ceravolo, zijn vrijdag in Rome verhoord door de aanklager. Beiden kregen de simpele vraag om de berichten te verantwoorden, die ze voor de wedstrijd naar hun voormalig ploeggenoten stuurden. Parma heeft de berichten zelf ook kunnen bestuderen en herkent geen enkele kwade wil of opzet. We verwachten dat de aanklager dit ook in zal zien", weerlegt Parma de suggestie van matchfixing.

Daarmee is de kous echter nog niet af voor de Italiaanse promovendus. Parma overweegt namelijk zelf juridische stappen te ondernemen tegen de journalisten die in hun optiek kwalijke en onjuiste zaken hebben gepubliceerd. "We hebben onze advocaten aan het werk gezet om zo krachtig mogelijk te kunnen ingrijpen tegen een ieder die de naam van de club heeft bezoedeld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen