Videoscheids controleert alle WK-doelpunten op buitenspel

9 juni 2018, 14:42

Tijdens het WK in Rusland zal na elk doelpunt worden gecontroleerd of er sprake is van buitenspel. Het wordt een belangrijke taak voor de videoscheidsrechter, die tijdens het komende WK zijn debuut zal maken op een mondiale eindronde. Verder kunnen de videoarbiters adviseren op vier cruciale spelonderdelen: doelpunten, strafschoppen, rode kaarten en indien een kaart aan de verkeerde speler wordt gegeven.

De controle van ieder doelpunt op buitenspel is een noviteit die door FIFA-scheidrechtersbaas Massimo Busacca werd bekendgemaakt tijdens de opening van de controlekamer voor videoarbitrage in Moskou. Hier werken de videoscheidsrechters steevast in teams van vier personen. Ze hebben daarbij de beschikken over beelden van 33 camera's rond het veld.

Namens Nederland is Danny Makkelie aanwezig op het WK als videoscheidsrechter. Hij zal in elk geval alle wedstrijden van landgenoot Björn Kuipers ondersteunen. Waar Nederlandse scheidsrechters op nationaal niveau al enige ervaring met de zogenaamde VAR hebben, zijn er op het WK ook scheidsrechters actief uit landen waar de videoscheidsrechter nog niet wordt gebruikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen