Carvajal lijkt WK te halen ondanks blessure in CL-finale

9 juni 2018, 14:22

Dani Carvajal ligt op schema voor speelminuten tijdens het WK in Rusland. De Spaanse rechtsback moest tijdens de Champions League-finale tegen Liverpool geblesseerd van het veld en zag daarmee het WK ook meteen in gevaar komen. Het herstel voorlopt echter spoedig. De openingswedstrijd tegen Portugal is nog een vraagteken, maar spelen in het restant van het toernooi lijkt reëel.

Volgens de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui heeft de verdediger dit goed verlopen herstel vooral aan zijn eigen instelling en gretigheid te danken. "'We moeten hem af en toe zelfs een beetje afremmen', meldde de Spaanse keuzeheer daarover tijdens de persconferentie. "Ik weet niet of hij vanaf de eerste of de tweede wedstrijd inzetbaar zal zijn, maar het gaat goedkomen."

Lopetegui zag al snel dat de blessure geen einde aan Carvajals WK-droom hoefde te betekenen. Hij was dan ook van meet af aan duidelijk met het voornemen om geen vervanger op te roepen. Vanavond (zaterdag) speelt Spanje nog zonder Carvajal de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het WK tegen Tunesië. In de groepsfase van het WK nemen de wereldkampioenen van 2010 het op tegen Portugal, Marokko en Iran.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen