NEC kan profiteren van transfers door oude bekenden

NEC kan profiteren van transfers door oude bekenden

9 juni 2018 – NEC mag komende zomer hopen op een financiële meevaller, in de vorm van transfers die niet meteen de club zelf raken. Drie oud-spelers van de Nijmeegse club staan nadrukkelijk in de internationale belangstelling en kunnen bij een transfer de kassa in stadion De Goffert doen rinkelen. Het gaat om Jasper Cillessen, Alireza Jahanbakhsh en Anthony Limbombe.Cillessen zat als speler onder 23 acht jaar lang bij NEC, dat daardoor bij een transfer aanspraak mag maken op een opleidingsvergoeding. De doelman uit Groesbeek staat weliswaar nog onder contract bij FC Barcelona, maar weet zich naar verluidt verzekerd van de interesse van onder meer Arsenal, Liverpool en Napoli. Barca wil de sluitpost graag houden, maar zou volgens de laatste stand van zaken bij 'bod dat niet te weigeren is' overstag willen gaan.

Bij topschutter Jahanbakhsh gaat het naast een opleidingsvergoeding ook nog om een doorverkooppercentage dat NEC bij de transfer naar AZ (in 2016) wist af te dwingen. Bij een nieuwe transfersom van 15 miljoen euro voor de Iraniër, mag NEC zich volgens Omroep Gelderland verheugen op ongeveer een miljoen euro. Door de WK-deelname van Jahanbakhsh kan dit bedrag bij een goed optreden in Rusland echter ook nog aanmerkelijk hoger uitvallen.

Het derde zomerse goudhaantje zou Limbombe kunnen zijn. Hij staat tegenwoordig onder contract bij Club Brugge, maar staat na een goed seizoen bij de Belgisch kampioen in de schijnwerpers van onder meer Olympique Lyon, Huddersfield Town en enkele Duitse gegadigden. De vraagprijs van Brugge ligt naar verluidt tussen de twaalf en vijftien miljoen, waardoor NEC ook hier voordeel heeft van een mogelijke transfer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 5 december 2019

  2. woensdag 4 december 2019