Gündogan onder vuur bij Duitse fans na bezoek Erdogan

9 juni 2018, 09:28   Bijgewerkt: 9 juni 2018, 10:25

Ilkay Gündogan kon tijdens de afsluitende oefenwedstrijd voor het WK in Rusland op weinig steun van zijn eigen Duitse fans rekenen. De middenvelder van Manchester City werd, tot groot ongenoegen van bondscoach Joachim Löw, continu uitgefloten door de Duitse achterban. Een eerdere ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is hier debet aan.

Gündogan ontmoette Erdogan samen met ploeggenoot Mesut Özil en overhandigde de Turkse leider daarbij onder meer een gesigneerd shirt van Manchester City. Daarnaast maakt hij een foto met Erdogan en noemde hij hem 'mijn president'. Vooral dat laatste is de Duitse fans in het verkeerde keelgat geschoten, met massale fluitconcerten tot gevolg.

Löw, die Gündogan tegen Saudi-Arabië wel 'gewoon' in het veld bracht, uitte na afloop zijn ongenoegen over het gedrag van de supporters. "Ik vraag me af wat Ilkay volgens hen moet doen', vroeg de bondscoach zich bij de Duitse televisiezender ARD retorisch af. "Hij heeft al gereageerd in de pers, heeft al gezegd dat het geen politiek statement was, dus wat moet hij dan nog meer doen?"

"Het heeft beide spelers wel beziggehouden de afgelopen dagen, maar ze moeten ook vooruit kijken. Hopelijk kunnen ze het hele voorval een beetje naar de achtergrond verplaatsen. Het helpt niemand als het nationale team wordt uitgefloten. Dat heeft ook effect op de andere spelers", besloot Löw die door de magere zege op Saudi-Arabië eveneens zag dat er nog altijd werk aan de winkel is voor Die Mannschaft.

Het WK Voetbal Spel 2018: doe mee en win minimaal 8.000 Euro aan prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen