Iniesta klaar voor laatste WK: "Zeker parallel met Zidane"

9 juni 2018, 09:00

Andrés Iniesta vergelijkt zijn eigen mondiale afscheidstournee tijdens het WK in Rusland met het afsluitende WK van Zinedine Zidane in 2006, nadat die eveneens zijn afscheid aankondigde. "Ja, er is zeker een parallel", verkondigt de Spaanse middenvelder in gesprek met The Guardian. Iniesta hoopt, op de ontsierde finale na, dan ook net zo ver te kunnen reiken als Zidane destijds, die tijdens zijn laatste WK nog de finale haalde met Frankrijk.

"Ik heb erg toegeleefd naar het WK. Daarna is het voorbij en veranderen er dingen. Dat weet ik. Maar eerst wil ik het WK winnen." Zijn recente overstap naar het Japanse Vissel Kobe hoeft deze ambitie volgens hem bepaald niet in de weg te staan. "Dat ik niet meer voor Barcelona speel, betekent niet dat ik niet klaar ben voor de uitdaging van het WK", laat hij weinig onduidelijkheid over zijn ambities en voorbereiding bestaan.

Iniesta zint daarmee ook meteen op revanche voor het compleet mislukte WK van vier jaar geleden in Brazilië. "Het was verschrikkelijk en tevens een goede les: als je niet honderd procent bent, kan iedereen je verslaan. Nu zijn we in elk geval in vorm. Ik ben de tegenstanders al aan het bestuderen", onderbouwt hij zijn eerdere stellingname.

Voor na het WK is Iniesta vooral blij met zijn overstap naar Japan, nog een jaar Barcelona was namelijk geen optie. "Ik vertrek omdat mijn lichaam me dat vraagt. Anders was ik gewoon doorgegaan. Het kost fysiek steeds meer tijd om te herstellen en mentaal is het ook slopend. De laatste drie jaar ook nog eens als aanvoerder. Ik heb alles gegeven en er zit niets meer in de tank."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen