Feyenoord profiteert financieel mee van transfer Kongolo

9 juni 2018, 08:52   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 10:02

Feyenoord heeft financieel kunnen profiteren van de definitieve overstap door Terence Kongolo van AS Monaco naar Huddersfield Town. Doordat de Rotterdammers vorig jaar, bij het vertrek van Kongolo uit de Kuip, een doorverkooppercentage van ongeveer vijf procent bedongen, mag Feyenoord volgens het AD en De Telegraaf nu circa één miljoen euro bijschrijven.

Kongolo is met een transferbedrag van twintig miljoen euro ook meteen de duurste speler in de geschiedenis van Premier League-club Huddersfield Town. Hij kwam sinds januari van dit jaar al op huurbasis uit voor de club, nadat zijn kortstondige verblijf in Monaco geen doorslaand succes bleek. Zo kwam hij voor de Monegasken slechts drie maal in actie in de Franse Ligue 1.

Voor Feyenoord is de opleiding van Kongolo, zeker in financieel opzicht, in elk geval wel een doorslaand succes te noemen. De verdediger werd opgeleid op Varkenoord en speelde van 2012 tot 2017 voor de Rotterdammers. Met zijn overstap naar Monaco was op zichzelf al een slordige vijftien miljoen gemoeid, het doorverkooppercentage laat dit bedrag deze transferperiode dus nog verder oplopen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen