Gisteren gemist: Kongolo naar Huddersfield, zege Leeuwinnen

9 juni 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 8 juni.

Juventus heeft met Perin de Buffon-opvolging rond

Juventus moet het vanaf deze zomer stellen zonder Gianluigi Buffon en heeft de opvolging van de keeper inmiddels geregeld. Met Wojciech Szczesny staat er al een goede vervanger klaar en daar is vrijdag ook Mattia Perin bijgekomen. De sluitpost wordt overgenomen van Genoa.

Kroatië wint na achterstand van mede-WK-ganger Senegal

Veel WK-gangers oefenen deze dagen tegen ploegen die niet naar Rusland afreizen, maar dat geldt niet voor Kroatië en Senegal. Beide WK-gangers hebben vrijdagavond tegen elkaar gespeeld en die ontmoeting is gewonnen door de Kroaten: 2-1.

Huddersfield Town breekt clubrecord voor verdediger Kongolo

Bij AS Monaco kwam Terence Kongolo er niet aan te pas, maar bij Huddersfield Town wordt de Nederlandse verdediger met open armen ontvangen. Vrijdag heeft de Premier League-club het clubrecord verbroken om de international binnen te hengelen. Kongolo tekent voor vier jaar bij de club en keert dus niet meer terug in het shirt van Monaco.

Duitsland sluit moeizame oefencampagne af met zege

Voor het eerst in 2018 heeft de nationale ploeg van Duitsland een overwinning geboekt. De uitzwaaiwedstrijd tegen Saudi-Arabië, dat eveneens naar Rusland afreist, mondde uit in een 2-1 overwinning.

Oranje Leeuwinnen boeken simpele zege op Noord-Ierland

De Oranje Leeuwinnen hebben met een overwinning in en tegen Noord-Ierland een volgende stap gezet richting het Wereldkampioenschap van volgend jaar zomer. De ploeg van Sarina Wiegman staat bovenaan in de poule en legde vrijdagavond het veel zwakkere Noord-Ierland over de knie. De teller stokte uiteindelijk op 0-5. Aanstaande dinsdag wacht in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion hekkensluiter Slowakije als tegenstander.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen