Kritische De Bruyne ziet progressie: "Er wordt aan gewerkt"

8 juni 2018, 19:33

Kevin De Bruyne was degene die de discussie rondom de Belgische nationale ploeg deed oplaaien met kritische teksten in november vorig jaar. Hij vond dat het 'tactisch niet goed stond' bij het team van Roberto Martinez. Inmiddels, een kleine week voor aanvang van het WK, is hij een stuk minder kritisch.

Tegenover Sporza geeft de sterkhouder update over de gang van zaken bij De Rode Duivels. "Ons tactische plan is nog niet klaar, maar er wordt aan gewerkt. Er zijn nu meer tactische momenten, ook gericht op de tegenstander. Iedereen werkt ook gretig mee. Het gebeurt nu vaker dat spelers opstaan en hun mening zeggen. Ik ben blij dat er nu meer jongens zijn die initiatief nemen. Dat is heel belangrijk. Je voelt dat de ploeg er alles aan doet om als groep vooruit te gaan."

De spelmaker hamert met name op verbetering van het tactische verhaal bij het team. "We moeten in deze periode zo goed mogelijk proberen om alles tactisch klaar te zetten. Ik heb het gevoel dat dat goed gaat. We kunnen altijd beter. Iedereen maakt fouten. We moeten proberen de foutenmarge zo klein mogelijk te houden en de mindere momenten in een match te overbruggen zonder een goal tegen te krijgen."

Met zijn harde woorden in november gaf hij bondscoach Martinez een steek onder water. Hij vindt dat de keuzeheer van België niet te vergelijken is met Pep Guardiola, zijn coach bij Manchester City.  "Nee, dat gaat niet. Pep is zó gedetailleerd. We hebben élke dag meeting, élke dag tactiek. Dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen