'Van Marwijk betaalt assistenten bij Australië uit eigen zak'

8 juni 2018, 11:01   Bijgewerkt: 8 juni 2018, 15:29

Bert van Marwijk betaalt zijn acht assistenten en analisten bij Australië uit eigen zak. De Australische bond informeerde Van Marwijk bij zijn aanstelling dat er geen budget was om een nieuwe assistenten aan te stellen. Bovendien wilden de Aussies trouw blijven aan de assistenten met wie het WK werd bereikt. Maar vanwege de korte voorbereidingstijd op het eindtoernooi wilde Van Marwijk zijn eigen staf, meldt The Sydney Morning Herald.

"Als je een team klaar moet stomen in zo'n korte tijd, moet ik werken met mensen die mij kennen", zegt Van Marwijk. "Zij moeten mij in de ogen kunnen kijken, weten wat ik bedoel. Communicatieproblemen kan ik niet gebruiken. Ik zou graag met de Australische mensen willen werken, maar je hebt tijd nodig om elkaar te leren kennen en die tijd heb ik niet."

Van Marwijk werkt met vier assistenten, twee video-analisten en twee scouts toe naar het WK. Tot die staf behoren onder meer Mark van Bommel, Taco van den Velde, Jurgen Dirkx en Roel Coumans. "Ik heb ze nodig, omdat ze weten hoe ik werk en hoe ik wil spelen. Ik kan ze vertrouwen. Zij komen niet voor het geld, maar om te presteren. Als je een kans wilt hebben op het WK, moet het allemaal erg professioneel zijn en ik denk dat dit nu het geval is."

Volgende week zaterdag start voor Australië het WK. In het eerste duel is Frankrijk de tegenstander, daarna volgen de duels met Denemarken en Peru.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen