Hofland: "Ik zocht naar mensen die elkaar aanvullen"

8 juni 2018, 08:46

Onder de vleugels van kersvers hoofdtrainer René Eijer wordt Kevin Hofland verder klaargestoomd als hoofdtrainer. Hofland is vanaf komend seizoen assistent in de nieuwe technische staf, die hij zelf samenstelde. "Ik zocht naar mensen die elkaar aanvullen, maar geen jaknikkers zijn", aldus de man die Fortuna Sittard naar de Eredivisie leidde.

Hofland moet in de toekomst de nieuwe hoofdtrainer worden, maar eerst leert Eijer hem de kneepjes van het vak verder bij. "Ervaring vond ik ook belangrijk. Dus kwam ik bij René uit, die in de regio woont en de club goed kent", zegt Hofland in De Limburger. Samen met Kristof Aelbrecht gaat hij Eijer assisteren. "Kristof ken ik nu een jaar of vier uit onze gezamenlijke tijd in de PSV-jeugd. Elke dag reden we samen naar Eindhoven. Hij is bezeten van voetbal en weet wat er gevraagd wordt."

Het enige wat ontbreekt in de staf is ervaring in de Eredivisie. Volgens Hofland geen probleem. "René en ik hebben honderden wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. We weten heus wel wat erbij komt kijken. Het gaat vooral om de visie en speelwijze die je zelf hanteert. In Duitsland zie je geregeld dat trainers van begin dertig voor de leeuwen worden gegooid."

Eijer voetbalde in zijn actieve loopbaan voor Vitesse, VVV-Venlo en Sparta. Hofland verdiende zijn sporen bij onder andere Fortuna Sittard, PSV, VfL Wolfsburg en Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen