Gudde: "Jong Ajax soms met zeven andere spelers"

8 juni 2018, 08:51

Eric Gudde is blij met de leeftijdsgrens voor beloftenteams van profclubs in de voetbalpiramide. Jong-elftallen mogen vanaf het nieuwe seizoen alleen spelen met spelers tot 24 jaar, zo is donderdag officieel besloten tijdens de buitengewone bondsvergadering van de KNVB voor prof- en amateurclubs. "Talentontwikkeling gaat boven alles", aldus KNVB-directeur Gudde.

Daarnaast mogen spelers van 18, 19 en 20 jaar ook niet in de beloftenploeg spelen, als ze achttien duels in het eerste hebben gespeeld. Voor 21- en 22-jarigen staat de limiet op zeven basisplaatsen. "Dat spelers die ouder zijn en die buiten de boot vallen bij een eerste elftal niet meer spelen, dat is dan maar zo. Ze kunnen ook oefenduels organiseren voor die spelers. Jong Ajax speelde op vrijdag soms met zeven andere spelers dan op maandag. Dan kan ik begrijpen dat er clubs gaan klagen", zegt Gudde in het Algemeen Dagblad.

Verdere hervormingen laten nog steeds op zich wachten. "Daar wordt aan gewerkt. Kijk, je kunt wel zeggen dat een competitie met zestien clubs in plaats van achttien beter is", zegt Gudde. "Maar dan moet je wel met argumenten komen. En blijkbaar zijn de clubs nog niet overtuigd. We wijzen soms naar België, die wel een kleinere competitie en een uitgebreider play-offsysteem hebben. Maar degradant KV Mechelen en het gepromoveerde Cercle Brugge hebben sinds begin maart al niet meer gespeeld. Dat is ook niet ideaal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen