KNVB besluit: alleen spelers onder 24 jaar in beloftenploegen

KNVB besluit: alleen spelers onder 24 jaar in beloftenploegen

7 juni 2018 – De KNVB heeft een belangrijke verandering aangebracht in de voetbalpiramide. De bond heeft donderdag besloten dat er vanavond komend geen spelers die ouder zijn dan 23 jaar in de beloftenteams mogen spelen. Die knoop is doorgehakt om de competities eerlijker te laten zijn. Dat betekent dat Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht alleen met spelers die jonger dan 24 jaar zijn mogen aantreden in de Eerste Divisie. Ook in de tweede, derde divisie en de hoofdklassen is deze regel van kracht. Dat besluit is donderdag genomen tijdens de buitengewone bondsvergadering van de KNVB voor clubs uit het prof- en amateurvoetbal. Ook is duidelijk geworden dat er niet meer dan vier Jong-teams in de Eerste Divisie mogen spelen. 

Daarnaast is ook besloten dat spelers van 18, 19 en 20 jaar niet meer in de beloftenploeg van hun profclub mogen uitkomen als ze achttien duels in het eerste elftal hebben gespeeld. Voor spelers van 21 en 22 jaar ligt die limiet op zeven basisplaatsen.

Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, spreekt van een belangrijke stap. "Er is de laatste tijd hard gewerkt om de voetbalpiramide verder te optimaliseren'', zegt hij. "We zijn nu op weg, dit is een positieve stap. We zullen ons blijven door ontwikkelen. Dat moeten we gezamenlijk doen, dus gaat het stap voor stap. Ik ben in ieder geval blij met het resultaat van vanavond.''

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020