Brands selecteert door: "Zullen aantal spelers moeten verkopen"

7 juni 2018, 12:13

Van een zachte landing is geen sprake: Marcel Brands moet in zijn eerste weken in dienst van Everton een berg werk verzetten. De technisch directeur is bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Heel veel tijd heeft hij niet, want de transfermarkt sluit dit seizoen al op 9 augustus.

"Het belangrijkste is om een goede selectie voor het komende seizoen neer te zetten. We hebben veel spelers en we zullen een aantal moeten verkopen. De selectie zal worden doorgelicht en we gaan op zoek naar spelers die we willen aantrekken", vertelt Brands via de officiële kanalen van zijn nieuwe club.

"We hebben veel goede spelers en veel talenten. We hebben ook een aantal spelers dat terugkeert van een huurperiode. Dus eerst kijken we naar onze eigen selectie: welke spelers hebben hier een toekomst en welke spelers niet? Wellicht dat er voor hen interesse komt van andere clubs", vervolgt de technisch directeur. Eén van de spelers die in aanmerking lijkt te komen voor een vertrek bij Everton is Davy Klaassen. De miljoenenaankoop kwam in zijn eerste seizoen in Engelse dienst nauwelijks aan spelen toe.

Brands past zich snel aan in Engeland. De directeur zegt goed ontvangen te zijn, wat de overstap vergemakkelijkt heeft. "Het is een enorme club die in een grote competitie speelt en een grote supportersschare heeft. Dus als ik het met PSV vergelijk, dan ga ik van de ene naar de grote club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen