Nijland blijft hoopvol ondanks spaak lopen van veranderagenda

7 juni 2018, 09:36

Ondanks dat de clubs geen akkoord hebben bereikt over ingrijpende veranderingen in de Eredivisie, is Hans Nijland hoopvol dat er in de toekomst alsnog een overeenstemming bereikt wordt. In het najaar gaan de clubs weer met elkaar om tafel in de hoop wél op één lijn te komen over punten die op de zogenoemde veranderagenda staan.

De plannen om de tafel drastisch te veranderen, zijn voorlopig van tafel. Een nieuwe verdeling van de televisiegelden, een kleinere Eredivisie met kampioenspoule en het uitbannen van kunstgras: de clubs werden het niet eens. "Het ligt ook allemaal hartstikke lastig, dat wisten we toen we er aan begonnen", zegt FC Groningen-directeur in het Dagblad van het Noorden.

De moed geeft Nijland echter niet op. "Ik blijf het van de positieve kant bekijken. We hopen als stuurgroep nog steeds ergens te komen. Het is een enorme klus om een ruime meerderheid op één lijn te krijgen, maar we gaan het in het najaar opnieuw proberen."

Op één punten werden de clubs het eens: de beloftenteams blijven deel uitmaken van de voetbalpiramide en mogen alleen nog gebruikmaken van spelers jonger dan 23 jaar. "Die wekelijkse krachtmetingen met topamateurs zijn hartstikke belangrijk voor onze opleiding", aldus een opgeluchte Nijland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen