Koeman houdt vast aan 5-3-2, geen basisplaats Berghuis

6 juni 2018, 11:00

Ronald Koeman zegt na zijn eerste vier oefeninterlands vast te willen houden aan het door hem gehanteerde 5-3-2-systeem. Dit betekent een speelwijze zonder echte, klassieke buitenspelers op het veld. Het voornaamste kind van de rekening? Steven Berghuis, de Feyenoorder die tegen Italië verdienstelijk inviel en met zijn assist een belangrijk aandeel had in de gelijkmaker.

Na zijn debuutnederlaag tegen Engeland (0-1) stapte Koeman als snel over op een 5-3-2-opstelling, waarbij de aanvallend ingestelde backs in balbezig de vleugels moeten bestrijken. Het leverde Koeman een 3-0 overwinning tegen Portugal en gelijke spelen tegen Slowakije en Italië op. "En daaraan houden we nu ook vast", stelde Koeman na de laatste oefeninterland voor de zomerstop tegenover De Telegraaf.

De voordelen van dit systeem, onder meer de zekerheid van drie centrale verdedigers, wegen voor de bondscoach zwaarder dan de nadelen. Desalniettemin erkent hij wel dat het voor klassieke buitenspelers problemen oplevert. "Inderdaad betekent het dat een buitenspeler als Steven Berghuis ondanks zijn kwaliteiten niet voor een basisplaats in aanmerking komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen