Poldervaart: "Bij goede resultaten praat niemand over fysio"

6 juni 2018, 08:52

Het is nu al één van de meest bijzondere promoties van het seizoen: de overgang van Adrie Poldervaart van  fysiotherapeut naar hoofdtrainer. De oefenmeester, die vooral ervaring opdeed bij de amateurs van Barendrecht, is echter niet bezig met eventuele kritische noten. Het hangt volgens hem toch allemaal samen met het behaalde resultaat.

"Als ik goede resultaten haal met Excelsior heeft niemand het er meer over dat ik eerst de fysio was. En als het mislukt, kan ik niet terugkeren als fysio. Dat kan gewoon niet", onderbouwt de kersverse Eredivisie-trainer zijn mening in gesprek met het NOS-radioprogamma Langs de Lijn en Omstreken.

De aanstelling van Poldervaart ging overigens op ludieke wijze. Maandag 21 mei belde Ferry de Haan (algemeen directeur Excelsior, red.) mij op. Ik zat op de bank Netflix te kijken, naar de serie The Flash. Hij zegt: Adrie, ik heb goed nieuws en slecht nieuws… Ik dacht: potverdomme", haalt Poldervaart het moment nogmaals voor de geest.

"Ferry wilde met het slechte nieuws beginnen. Hij zegt: ik wil dat je geen fysio meer bij ons bent. Daarna ging hij verder: ik wil dat je hoofdtrainer wordt van Excelsior. Daar had hij me wel even." Nadat dit opmerkelijke bericht ook daadwerkelijk naar buiten kon, regende het reacties. De telefoon stond roodgloeiend, hetgeen Poldervaart overuren bezorgde: "Ik heb iedereen een berichtje teruggestuurd."

Eén van de meest opvallende reacties ontving Poldervaart van trainersicoon Leo Beenhakker. "Hij had mijn nummer ergens geritseld. Je bent aardig aan het klimmen op de ladder, hè. Aaaaaadrie. Zoals hij alleen dat kan zeggen. Nee, iedereen was trots, gunde het me en loonde mijn harde werken. Heb ik ook op Twitter gezet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen