Sol wil een transfer maken naar zijn vaderland Spanje

6 juni 2018, 08:23

Fran Sol heeft een duidelijke wens: hij wil terug naar zijn vaderland Spanje. Ook al kan de huidige spits van Willem II zijn zakken vullen bij het Mexicaanse Cruz Azul. Het sportieve aspect krijgt van Sol de voorkeur. Hij heeft in Tilburg nog een eenjarig contract.

"Er is interesse van clubs. Maar ik neem even een pauze, want het was een moeilijk jaar. Ik hoop na mijn vakantie een beslissing te nemen. Mijn eerste optie is om in Europa te blijven. Iedereen wil in de beste competitie ter wereld spelen", doelt Sol in gesprek met Marca op de Spaanse Primera Division. "Ik denk dat het tijd is om terug te keren."

Cruz Azul toonde al interesse, maar de club uit Mexico lijkt kansloos. "De belangstelling van Cruz Azul is groot, zo heb ik van hun bestuur vernomen. Het economische aanbod is belangrijk, maar als voetballer heb ik nog tien à vijftien jaar om te spelen. Om geld te verdienen heb ik nog zo'n vijftien tot twintig jaar. Voor mij telt het sportieve aspect zwaarder dan het financiële."

In twee seizoenen voor Willem II maakte Sol in 68 wedstrijden 30 doelpunten. De Tricolores pikten hem in 2016 op bij Villarreal, waar zijn doorbraak uitbleef.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen