'Clubs denken aan huurconstructie met gewilde De Ligt'

6 juni 2018, 07:41

Ajax houdt zich vast aan het standpunt dat Matthijs de Ligt niet te koop is. Daarom bekijken geïnteresseerde clubs andere opties om het talent tóch over te nemen. Een aantal clubs lijkt bereid De Ligt te kopen en hem voor een jaar terug te verhuren aan Ajax, weet De Telegraaf. "Of dat voor mij een optie is? Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht", zegt de hoofdrolspeler zelf.

De optie besprak De Ligt nog niet met zijn zaakwaarnemer Barry Hulshoff en adviseur Mino Raiola. Hij ziet wel een nadeel aan deze constructie. "Perr Schuurs was gekocht door Ajax, maar speelde nog een half jaar voor Fortuna Sittard. En Phillip Sandler met Manchester City en PEC Zwolle idem dito. Dan krijg je toch aandacht die je misschien liever niet hebt", zegt de Ajacied in de ochtendkrant.

Tijdens zijn vakantie beslist De Ligt over zijn toekomst. "Natuurlijk neem ik in mijn beslissing 'blijven of niet' ook mee dat Ajax bezig is voor komend seizoen een goede selectie te smeden. Dat zoveel clubs me willen hebben, zie ik als luxe. Want ik zit bij Ajax bij een club waar ik het naar mijn zin heb en waar ik me ook nog verder kan ontwikkelen."

Lees ook: Overmars wil geen jonge talenten verkopen: "Geld is geen thema"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen