Omstreden oefenduel tussen Israël en Argentinië van de baan

5 juni 2018, 23:51

Er is dinsdag definitief een streep gezet door de oefeninterland tussen Israël en Argentinië die aanstaande zaterdag op het programma stond. De wedstrijd gaat niet door omdat het vanwege de politieke betrekkingen tussen Israël en Palestina veel onrust opleverde.

De bedoeling was dat Argentinië zaterdag in Jeruzalem zou gaan spelen tegen Israël. De Zuid-Amerikanen zouden daarvoor drie miljoen euro ontvangen van Israël en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Palestijnse voetbalbond. Israël en Palestina leven nog altijd op zeer gespannen voet en de Palestijnse voetbalbond was fel tegen de oefeninterland. Dit omdat het duel louter voor politieke doeleinden gebruikt zou worden.

Bondsvoorzitter Jibril Rajoub verzocht Lionel Messi om een statement te maken en niet te gaan spelen. Zou hij wel in actie komen, dan moesten voetbalfans posters van de Argentijn verbranden. Vanwege de spanning die het duel tussen Israël en Argentinië op voorhand al opleverde, heeft Argentinië besloten om de wedstrijd te annuleren. De bond kon naar verluidt de veiligheid van de spelers en staf niet garanderen.

De interland tegen Israël was de laatste testcase voor Argentinië in aanloop naar het WK. Er is bondscoach Jorge Sampaoli dan ook veel aan gelegen om alsnog een tegenstander te vinden voor een oefenduel.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen